Popis
Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku, přesto si zachovává veškeré živiny a vitamíny, stejně tak i broskve, naopak jsou více sladké, křupavé a zajišťují dlouhodobou trvanlivost produktu.
Broskve se začaly pěstovat před 4000 lety v Číně, do Evropy se dostaly římským tažením a na našem území se pěstují teprve od roku 1951.
Svým tvarem připomíná srdce, aby nám připomínaly, že mají velmi dobrý vliv na správnou činnost tohoto orgánu. Napomáhají, také při selhávání ledvin. U citlivých lidí se může vyskytovat u čerstvých broskví alergická reakce na sametovou kůži, avšak to u lyofilizovných broskví nehrozí.
ALERGENY: Bez alergenů.
Energie | 380 kcal |
Rostlinné tuky | 0,8 g |
Proteiny | 3,6 g |
Sacharidy | 88,2 g |
Vláknina | - |
Vápník | - |
Železo | - |
Draslík | - |
Sůl | 0,023 g |